fbpx

Безплатна доставка за покупки над 100лв.Безплатна доставка за покупки над 100лв.

Начало

За нас

Услуги

Контакти

Категории

Spy-Secrets

София

бул. Климент Охридски 5
+359 877 15 15 66
sale@spy-secrets.com

Най-добрата ловна камера невинаги е най-скъпата. Съвременните технологии предоставят огромни възможности, които улесняват ежедневието ни. Преди да пристъпите към закупуването на определен модел фотокапан, отделете време, за да проверите какво се предлага на пазара. Съобразете избора си с това какво, как и къде ще ловувате. Запознайте се с различните модели и преценете дали се нуждаете от всички възможности, които повишават цената, но невинаги се налага да използвате. Вероятно е най-добрата скрита камера за вас да се окаже неподходяща за човека отсреща.

Ето няколко въпроса, на които да обърнете внимание и на които да си отговорите, преди да направите подобна инвестиция.

Качеството на изображението и видео сигнала

По-високата резолюция несъмнено предоставя по-добро качество на изображенията и видео сигнала, предавани от вашата ловна камера. Ако я използвате за дълги преходи обаче, по-разумно е да не обръщате толкова внимание на тази характеристика, защото вероятно ще се наложи да компресирате качеството за сметка капацитета на картата-памет, с която разполагате.

Скоростта на спусъка е от значение

Отговорете на въпроса – къде и за какво ще използвате вашата ловна камера. Ако предназначението ѝ ще бъде да наблюдавате хранилките за дивеч, скоростта на спусъка не е от голяма важност. Ако я използвате в активен лов, скоростта се превръща във фактор, който не бива да пренебрегвате.

Издръжливост на батериите на ловните камери

Повечето фотокапани се използват в гористи или планински местности, отдалечени от населените места. Необходимостта от честа подмяна на батериите е свързана с допълнителни разходи и най-вече сериозен ангажимент, особено когато времето е неблагоприятно. Струва си да обмислите да пожертвате някои от останалите възможности, за да се сдобиете с ловна камера с дълъг живот на батериите.

Скрита камера със светкавица или без?

Фотокапан със стандартна светкавица със сигурност ще облекчи бюджета ви. Ярката светлина обаче е възможно да плаши едрия дивеч. Ако държите на сигурността и спокойствието, докато ловувате или просто наблюдавате, изберете модел с инфрачервена подсветка.

Време за презареждане

По-скъпата ловна камера ще се нуждае от по-малко време за презареждане и възможност за заснемане на втора снимка след първата – обикновено между 1 и 5 секунди. Но има фотокапани, на които е необходима повече от минута. Така че отново, преди да се впуснете в конкретна инвестиция, преценете за какво ще се използва – активен лов или просто за наблюдение.

Възможността за безжично управление

Фотокапаните с безжична връзка позволяват изображенията и видеосигнала да бъдат изпращани в реално време до всяко едно отдалечено устройство. Ловните камери със сим карта ви дават възможност да настройвате устройствата по всяко време и от всяка точка на света чрез SMS или мобилни приложения.

Оказва се, че закупуването на ловна камера не е толкова просто начинание. Но ако не се впускате в прибързани решения, а отделите време, за да прецените за какво и как ще я използвате, в дългосрочен план инвестицията ще ви носи единствено ползи. В нашия онлайн магазин можете да намерите различни модели скрити камери и друго технологично оборудване.