fbpx

Безплатна доставка за покупки над 100лв.Безплатна доставка за покупки над 100лв.

Начало

За нас

Услуги

Контакти

Категории

Spy-Secrets

София

бул. Климент Охридски 5
+359 877 15 15 66
sale@spy-secrets.com

С напредването на технологиите нашето ежедневие се промени коренно. Улесненията са навсякъде и толкова много, че вероятно всеки от нас се чуди как сме живели преди това без тях.

Това важи и за дресировката на животните. Някога с нея се справяха успешно само изключително квалифицирани специалисти и обучението се извършваше на специални места по полицейските или военни подразделения и то единствено за служебни кучета, като домашните любимци нямаха достъп до тях.

Малко по-късно се появиха и школи, ориентирани към масовия потребител, но пък такова обучение излиза доста скъпо и малцина могат да си го позволят.

За щастие, днес всеки може да обучава сам своето куче и да се радва на добри резултати, благодарение на иновативните технологии. На пазара вече са налични така наречените електронни нашийници, който могат да улеснят изключително много дресировката на кучето.

Как работи модерният електронен нашийник?

Основният ефект, използван в съвременните електронни нашийници, е електрическият импулс, чието действие се доближава до това на мускулния стимулатор.

Разбира се, електронният нашийник идва и с допълнителни екстри, сред които:

  • Цифров дисплей
  • Вибрация
  • Звуков сигнал
  • LED светлина

Основно предимство на електронните нашийници

На първо място това е, че те предизвикват у кучето напълно непознати, предвид нормалната му жизнена среда, усещания. Това означава, че впечатлението, което оставят у животното, е огромно и въобще не може да бъде сравнимо с влиянието на нито едно друго конвенционално средство, използвано в тренировките досега.

Същевременно, такъв един нашийник е напълно безопасен за кучето. Той не може да му навреди или да го доведе до стресова ситуация, при която да изпита неприятни усещания. Интензитетът на стимулация е напълно съобразен с това. Единственото, което ще се случи след употребата на електронен нашийник е, че той ще впечатли силно кучето и ще помогне по естествен път то се научи да разбира по-добре вашите команди и съответно – да ги изпълнява.

Всеки, който е поне малко запознат с обучението на кучета, знае, че домашният любимец е много привързан към своя собственик и е готов да направи всичко за него. Проблемът с обучението е по-скоро да се намери най-ефективния начин за общуване. Тоест, да се направи така, че животното да разбере точно какво се очаква от него, а след това то само ще пожелае да зарадва стопанина си, като го изпълнява по команда.

В този смисъл, електронният нашийник ще се превърне във вашия най-добър помощник за обучение на кучето и с малко повече търпение и редовни занимания, за сравнително кратко време вашият четириног вече ще може да общува много по-пълноценно с вас. Не забравяйте да хвалите и да награждавате послушния ученик и може да разчитате на големи успехи.

Електронните нашийници са създадени специално за ваше улеснение – те контролират поведението на кучето от разстояние и така ви предоставят възможност незабавно да спрете нежеланото му поведение, ако това се наложи. Тези иновативни устройства са в състояние да предадат моментален сигнал до мозъка на кучето и по този начин лесно и бързо да формират желания условен рефлекс. Много скоро, след редовните занимания, той вече ще бъде напълно затвърден и спокойно бихте могли да преминете към следващото упражнение.