fbpx

Безплатна доставка за покупки над 100лв.Безплатна доставка за покупки над 100лв.

Начало

За нас

Услуги

Контакти

Категории

Spy-Secrets

София

бул. Климент Охридски 5
+359 877 15 15 66
sale@spy-secrets.com

Горските камери, познати също като ловни камери, скрити камери или фотокапани, са устройства за видеонаблюдение, разработени и създадени за работа в полеви условия. По своята същност те представляват цифрови фотоапарати, снабдени с подобрения за нуждите на ловната активност. Тяхната функционалност предоставя почти пълна свобода на действия по време на експлоатацията им и в последните години са се превърнали в незаменими помощници на ловците.

Какво всъщност представляват горските камери и как работят те

Горските камери са фотоапарати, снабдени със сензори за движение и/или топлина. Една от основните характеристики на фотокапаните е, че започват да работят, когато в зоната им за наблюдение настъпи дадено събитие. Получените изображения и видеоклипове пристигат с дата и час, което ги превръща в най-добрия начин за опознаване поведението на дивеча в тяхната естествена среда или за проследяването му в реално време, когато ловният сезон е активен.

Горските камери обхващат големи територии

Снабдени с широкоъгълни и ултра широкоъгълни обективи, фотокапаните покриват зони от 15 до 30 квадратни метра. При правилно поставяне гарантират пълен достъп в реално време до зоната за наблюдение.

Снабдени са с безжична технология и интуитивен интерфейс

В последните години безжичните технологии навлязоха все повече и в производството на фотокапани. Ловните камери със сим карта премахват необходимостта от физическо прехвърляне на данните и позволяват изпращането им в реално време до всяко едно устройство, независимо от местоположението му. Интерфейсът на скритите камери е удобен за работа, а необходимият софтуер, с който да ги свържете към мобилен телефон, таблет или компютър – безплатен и достъпен.

Фотокапаните са издръжливи на атмосферни влияния

Добрите ловни камери са проектирани така, че да издържат на суровите горски или планински условия. Корпусите им се изработват от високоустойчиви материали, които предпазват електрониката от влиянието на дъжд, слънце, сняг или вятър, което допринася за дългия им експлоатационен живот и осигурява безпроблемното заснемане на дивеча във всеки един годишен сезон.

Ловните камери работят както през деня, така и през нощта

Има два вида фотокапани за работа в нощен режим. Първият вид е снабден със стандартна светкавица, а вторият – с инфрачервена подсветка. Камерите със стандартна светкавица снимат в цветен режим през нощта, но ярката светлина, която произвеждат, е възможно да подплаши едрия дивеч. Инфрачервената подсветка е невидима както за животните, така и за хората. Тези ловни камери осигуряват пълно спокойствие на горските обитатели, но кадрите, заснети в нощем режим, са черно-бели.

Скритите камери са дискретни

Корпусите на фотокапаните се изработват в пълен унисон със заобикалящата ги среда, което ги прави незабележими за дивеча.

В заключение можем да кажем, че като принцип на работа горските камери не се отличават от стандартните цифрови фотоапарати. Те съчетават в себе си високите технологии, от които всеки един ловец се нуждае, за да подобри преживяването си.