fbpx

Безплатна доставка за покупки над 100лв.Безплатна доставка за покупки над 100лв.

Начало

За нас

Услуги

Контакти

Категории

Spy-Secrets

София

бул. Климент Охридски 5
+359 877 15 15 66
sale@spy-secrets.com

Електронните нашийници за кучета доста бързо набраха сериозна популярност. Благодарение на тях, обучението на домашния любимец протича много по-ефективно и за сравнително кратък срок кучето се научава на доста команди.

Как работят модерните електронни каишки?

Те имат много степени, като собственикът може да избира интензивността на стимулацията. Най-ниската степен, използвана при обучението на кучето, може да се сравни с ефекта на леко изтръпване. Средната степен създава вече по-осезаем за животното ефект, а при най-високата степен усещането е още по-натрапчиво. Така, благодарение на различните нива на стимулация, стопанинът може да избира по какъв начин да въздейства на своя любимец, а най-хубавото е, че тези иновативни каишки се управляват от разстояние.

Настройките са разнообразни и със сигурност ще можете да откриете сред тях точно тези начини, по които искате да въздействате на кучето.

Съвременните електронни каишки и тяхната важна роля в обучителния процес

Най-напред следва да уточним, че обучението с електронен нашийник изобщо не отрича класическите методи на обучение, които са познати досега. Точно обратното, защото благодарение на тази иновация, сега имате възможност за по-разнообразни начини на контрол на поведението на кучето.

Електрическата стимулация е най-подходяща за употреба в случаите, когато кучето е на разстояние от обучаващия, заради дистанционния контрол.

С помощта на електронната каишка можете безопасно, безболезнено и бързо да стопирате нежеланите реакции на кучето и така постепенно да го приучите към правилно поведение.

Каква трябва да бъде продължителността на електрическия импулс?

Продължителността на електрическата стимулация може да бъде различна, според целите. Кратък стимул за част от секундата обикновено се използва като напомняне за нежелано отклонение на животното от поставената задача и е безценен метод за моментално концентриране на вниманието му към определени действия.

В случай че този кратък сигнал не получи желания ефект, можете да преминете към по-продължителен, с кратка пауза между двата. Някои от моделите дори имат функция, която не позволява включването на два електрически сигнала без такава пауза помежду им.
Но все пак е важно да се отбележи, че всяко едно животно има различен темперамент и праг на търпимост, така че трябва да се търси преди всичко индивидуалният подход. След неколкократно изпробване на различни степени на сила и продължителност на електрическите стимулации, вие вече ще добиете представа как точно да използвате електронния нашийник по най-оптимален и правилен начин.

Опасни ли са за кучето съвременните електронни нашийници?

Бързаме веднага да ви уверим, че качествените модели, закупени от онлайн магазина ни, не представляват никаква заплаха за здравето, включително и емоционалното състояние на вашия четириног приятел. Различни модели можете да откриете тук: https://spy-secrets.com/bg/Elektronni-kaishki.c280

Всеки модел електронен нашийник е изработен в съответствие с изискванията за безопасност, така че няма от какво да се притеснявате. Електронните нашийници не са произведени за да причиняват болка и да се превръщат в своеобразни „уреди за мъчения“, а точно обратното. Всички знаем, че някои от най-популярните школи за обучение на кучета използват физически натиск върху животното. В сравнение с импулса, който произвежда един модерен електрически нашийник, такъв натиск изглежда и е значително по-груб. Така че не се притеснявайте да се доверите на иновативните електронни нашийници и да ги използвате за бързо и лесно обучението на вашия любимец.